30 на сто от трудоспособното население на  България притежава основни цифрови

...
30 на сто от трудоспособното население на  България притежава основни цифрови
Коментари Харесай

Само 8 на сто от трудоспособното население у нас има дигитални умения над средните

30 на 100 от трудоспособното население на  България притежава съществени цифрови умения, а едвам 8 на 100 от хората имат цифрови умения над междинните. На този декор 67 на 100 от българите употребяват интернет по отношение на над 85 на 100 в Европа, само че в доста по-малките му благоприятни условия и степени в съпоставяне със страните в Европейски Съюз.

Това съобщи зам.-министърът на труда и обществената политика Наталия Ефремова, по време на полемика, отдадена на цифровото неравноправие и разделянето на пазара на труда  в Българската стопанска камара (БСК). Според Наталия Ефремова освен въпросът за цифровите неравенства е значим, само че и заплахата от цифрова маргинализация на популацията. Това е по-страшната част, тъй като приказваме за " изпадане ", изключване от обществено-икономическия живот на огромна част на популацията, изясни зам.-министърът.

Статистиката сочи, че у нас използваме интернет най-вече за онлайн четене на вести, за връзки - най-често с близки и родственици, до момента в който интернет банкирането, електронната търговия към момента са с много по-ниски нива в България. В бизнеса внедряването на цифрови технологии от дребни и междинни предприятия доближава съвсем единствено половината от междинното равнище за Европейски Съюз, като в страната тези технологии са към 25 на 100, до момента в който в Европа - над 55 на 100.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР